בין אם אתה מתחיל גמור או בעל שנים של ניסיון, אימון הוא המפתח להצלחה שלך. אז איך מתאמנים בצורה נכונה? הנה 5 כללי הזהב שיהפכו את האימון שלך למהנה ואפקטיבי.
דע על מה אתה מתאמן
אין דבר יותר גרוע מלשבת להתאמן בפסנתר ולא לדעת מה עושים. אם הינך לוקח שיעורים אצל מורה, זו התחלה מצויינת. בכל מקרה, כדאי שתהיה לך תוכנית עבודה, כך שבכל סשן של אימון יהיו לך מטלות ומטרות מוגדרות. צורה זו של הכנה מראש עשוייה לחולל שינוי עצום בקצב ההתקדמות שלך בנגינה.
דע כמה זמן אתה עומד להתאמן
זה כלל רלבנטי לכל התלמידים בכל הגילאים. לתלמידים הצעירים זה עוזר כי הם אוהבים לדעת כמה זמן הם צריכים להתאמן בכל יום. ולתלמידים המבוגרים, עצם הידיעה שגם זמן אימון קצוב עושה הבדל גדול, מדרבנת להתאמן. בין אם אתה מתאמן 15 דקות או שעה, דאג לקבוע מטרה לפני האימון. נהנית? תמיד תוכל להתאמן עוד זמן.
תהיה עקבי
הפוך את האימון בפסנתר לחלק משגרת חייך, ממש כמו ארוחת הבוקר או צחצוח שיניים. זו יכולה להיות שעה מסויימת ביום או טווחי זמן קבועים במהלך השבוע. העיקר שתהיה עקביות משבוע לשבוע. אם תהפוך את האימון לחלק בלתי נפרד מחייך, ההתקדמות בנגינה תגיע במהרה.
תעז
רבים מהתלמידים המתחילים חוששים מהפסנתר. חשש זה נובע לרוב מהפחד לטעות, לעשות שגיאות, ולנגן צלילים לא נכונים. למעשה, הדרך היחידה ללמוד היא להתנסות כמה שיותר, וכן גם לטעות. כשאנו טועים, יש לזכור את הטעות, ובפעם הבאה לנסות להימנע מאותה טעות, ואם לא הצלחנו, אז בפעם הבאה, וכן הלאה. כך שלמעשה לטעות זה חלק מתהליך הלמידה. לכן חשוב להתנסות ולא לפחד לטעות.
תרוץ קדימה
זה אולי הכלל הכי חשוב מכולם: אל תוותר. אם פספסת שבוע של אימון – זה בסדר! להכניס את האימון בפסנתר לשגרת חייך יכול לקחת זמן. אם במקרה היה לך שבוע עמוס או שהיית בחופשה, זה לא אמור לפגום במטרה שלך להתקדם בנגינה בפסנתר. אז גם פספסת יום או שבוע בשגרת האימונים, פשוט תתחייב מחדש למטרה שהצבת לעצמך ותחזור לעניינים במהרה. שם המשחק הוא התמדה. ומידת ההתמדה שלך היא שתקבע את מידת ההצלחה שלך, הרבה יותר מכישרון, שמיעה מוסיקלית, קואורדינציה או כל דבר אחר.
אז קדימה, עכשיו כשיש לך את כללי הזהב לאימון מוצלח – רוץ להתאמן!